Bij SAFE-DRIVING staat het voorop dat jij plezier beleefd in het leren rijden en er wordt alles aan gedaan om van jou binnen een acceptabel aantal lessen een veilige, bewuste en zelfstandige bestuurder te maken. Een persoonlijk lesplan, betrokkenheid, geduld en een lesopbouw in stappen oplopend in moeilijkheid staan centraal.

profiel fotostelviopas zwart witDSC_0252

Ik ben Jos Leeneman je rijinstructeur en eigenaar van SAFE-DRIVING. Ik heb veel ervaring in het geven van autorijles, voortgezette rijtrainingen en anti-slip trainingen. Uiteraard ben ik WRM gecertificeerd (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen).
Mijn passie voor (veilig) autorijden wil ik graag overbrengen op toekomstige bestuurders. 

Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met je rijopleiding  2todrive

slide-1v40 achterkant

Je krijgt les in een Volvo V40 en altijd van dezelfde instructeur.

Om je zo goed mogelijk te begeleiden wordt er gebruik gemaakt van de modernste instructie hulpmiddelen en worden je vorderingen bijgehouden op een instructiekaart. Ook kan je de lessen voorbereiden en nakijken aan de hand van een praktijkboek.

Video opname van je rijles
Een effectieve manier van zelfreflectie. (waardoor sommige cursisten minder lessen nodig hebben!)
De camera neemt op wat je als bestuurder ziet en met toestemming van de cursist worden tegelijkertijd beelden gemaakt van het kijkgedrag in de auto. Verkeerssituaties kunnen zo achteraf rustig in de auto worden besproken aan de hand van de beelden.

rijles_met_video_opname

Losse lessen
Je kunt losse lessen nemen en dat kan dan een uur per week zijn maar ook meer uren of blokuren (twee lessen achter elkaar).

Lespakketten
Als je kiest voor een lespakket weet je direct waar je aan toe bent; hoeveel lessen je nodig hebt en wat het kost. Voor een pakket doe je eerst een intake les om te beoordelen welk pakket voor jou het beste is. Na deze intake les kun je ook nog kiezen voor losse lessen. Je krijgt minimaal twee lesuren per week. De pakketten betaal je in termijnen vooruit.

Spoedopleiding
Een spoedopleiding is ook mogelijk. Je kunt dan in ongeveer 4 tot 8 weken je rijbewijs halen. Het is dan wel belangrijk dat je tijdig aanmeldt en dat je in bezit bent van een theoriecertificaat. Ook hiervoor krijg je eerst een intake les.

Rijden in een andere stad
Om nog beter zelfstandig aan het verkeer te kunnen deelnemen heb je bij SAFE-DRIVING de mogelijkheid om in de laatste fase van je rijopleiding ook in andere steden te rijden. Je leert op die manier ook rijden in een vreemde omgeving. Het examen doe je wel in Deventer.

Anti-slip training
Jouw rijopleiding stopt niet na het behalen van je rijbewijs!

Hierna krijg je van mij ook nog een professionele anti-slip training van 3 uur. Als beginnend bestuurder moet je goed voorbereid zijn op alle omstandigheden. De nadruk ligt op het herkennen en voorkomen van gevaarlijke situaties. Je wordt bewust van het effect van snelheid op de stopafstand. Je ervaart wat er met een voertuig gebeurt tijdens maximaal remmen en uitwijken. En je wordt geconfronteerd met gripverlies (voorwielslip en achterwielslip). De training vindt plaats op de mooiste gladde baan van Nederland in Rosmalen (Safety Experience Center) en je mag rijden in nieuwe Mercedes A en C klasse.

Tussentijdse toets
Om nog beter voorbereid te zijn op het rijexamen heb je op ongeveer ¾ van je opleiding de mogelijkheid om een tussentijdse toets te doen. Dit is een proefexamen die door een examinator van het CBR wordt afgenomen. Na afloop van de toets krijg je een advies van de examinator aan welke onderdelen nog gewerkt moet worden. Bovendien kan je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres op het rijexamen. Een groot voordeel is ook dat je nu weet wat je kunt verwachten op het rijexamen. Om een toets te doen moet je een theoriecertificaat hebben.

Praktijk examen

zo gaat het praktijk examen

Theorie examen

zo gaat het theorie examen