SAFE-DRIVING biedt diverse (voortgezette) rijstijltrainingen aan voor ervaren bestuurders. U wilt uw rijstijl laten analyseren en verbeteren, zuiniger rijden, een opfris training, uw rij angst overwinnen of als onderneming besparen op de autokosten, SAFE-DRIVING heeft voor u de juiste training. Alle trainingen zijn maatwerk en kunnen worden aangepast aan uw situatie en wensen. Deze zijn geschikt voor particuliere en zakelijke rijders en vinden plaats op de openbare weg.

Waarom rijstijltrainingen?

Bijna 95% van de verkeersongevallen ontstaan door menselijk falen. Een geldig rijbewijs is geen garantie voor een veilige en schadevrije verkeersdeelname. Het autorijden is voor veel bestuurders een dagelijkse routine geworden waardoor de aandacht verslapt en de risico’s niet meer tijdig worden opgemerkt met als gevolg een grotere kans op ongevallen.

Daarom is het van belang om een (voortgezette)rijstijltraining te volgen waarin veel aandacht wordt besteed aan bewust en alert rijden en het tijdig herkennen en voorkomen van gevaarlijke situaties. Ook trainen we het economischer rijden (“het nieuwe rijden”) waardoor er tot 15% op de brandstofkosten kan worden bespaard en de Co2 uitstoot verminderd. Deze besparingen zijn te realiseren door de rijstijl aan te passen aan de moderne autotechniek. Helaas zijn veel bestuurders van “groene ”zuinige auto’s zich nog niet bewust van het belang van een aangepaste rijstijl.

Uw belang

bijdrage aan de verkeersveiligheid (maatschappelijke verantwoordelijkheid)
-besparen op de autokosten:
*vermindering brandstofgebruik (tot 15%)
*minder voertuigschade
*lagere onderhoudskosten
-perfectioneren van de rijstijl
-rijstijl analyse (van uw medewerkers)
-vermindering Co2 uitstoot, bijdrage aan een schoner milieu (duurzaam ondernemen)
-positief bedrijfsimago door betere rijstijl en minder schade

Onderdelen rijstijltraining
In de rit wordt het “rijexamengevoel” absoluut vermeden, het is geen rij instructie maar een training met tips voor een meer bewuste en veilige rijstijl.

Aan de orde komen o.a.:

-voertuig controle
-zit- en stuurhouding en spiegelafstelling
-verkeersinzicht
-het lezen van de taal van de weg
-risico bewustwording
-defensief rijden
-economisch rijden
-nieuwe verkeersregels en borden

Heeft u interesse in een training op maat, neem dan contact op om een afspraak te maken voor een geheel vrijblijvend gesprek waarin ik u wensen kan inventariseren.